YLEISVAIKUTELMA:
Sopusuhtainen, tiivis, vahva, iloinen, toiminnallinen. Korkeajalkaisin ja rakenteeltaan linjakkain kaikista brittiläisistä maaspanieleista.

OMINAISPIIRTEET:
Rotu on vanha ja alkuperältään puhdas, vanhin kaikista lintukoirista; sen alkuperäinen käyttötarkoitus oli riistan löytäminen ja sen ajo verkkoon, haukoille tai vinttikoirille. Nykyisin käytetään löytämään, ylösajamaan ja noutamaan.

LUONNE:
Ystävällinen, iloisesti suhtautuva ja miellyttämishaluinen. Arkuus ja hyökkäävyys pahoja virheitä.

PÄÄ:
Kallo keskipitkä, lievästi pyöristynyt, melko leveä. Nousee kuonolta muodostaen selvän otsapenkereen ja kulmakaaret. Silmien välissä uurre. Niskakyhmy ei liian ulkoneva. Posket sileät, kuono ja kallo samanpituiset. Kuono melko leveä ja syvä, sileä silmien alta, huulet melko syvät ja neliömäiset. Sieraimet hyvin kehittyneet.

SILMÄT:
Keskikokoiset, mantelinmuotoiset, eivät ulkonevat eivätkä liian syvällä, hyvin asettuneet (sidekalvo ei saa näkyä). Ilme valpas ja ystävällinen. Tumman pähkinänruskeat. Vaaleat silmät virheelliset.

KORVAT:
Liuskamaiset, melko pitkät ja leveät, melko lähellä päätä. Asettuneet silmien tasalle. Hapsuiset.

PURENTA:
Säännöllinen ja täydellinen leikkaava purenta, ts. alaleuan etuhampaat koskettavat tiiviisti yläleuan etuhampaiden takapintaa. Hampaat suorassa kulmassa luihin nähden. Leuat vahvat.

KAULA:
Melko pitkä; vahva ja lihaksikas. Ei löysää kaulanahkaa. Loivasti kaareutuva, kapenee päätä kohti.

ETURAAJAT:
Suorat ja vahvaluiset. Kyynärpäät tiiviisti rungonmyötäiset. Välikämmenet vahvat ja joustavat.

RUNKO:
Vahva, ei liian pitkä eikä liian lyhyt. Syvä, hyvin kehittynyt rintakehä. Kylkiluut hyvin kaareutuneet. Lanne lihaksikas, vahva ja kevyesti kaareutuva.

TAKARAAJAT:
Matala kinner. Polvet ja kintereet kohtalaisesti kulmautuneet. Reidet leveät, lihaksikkaat ja hyvin kehittyneet. Kinnernivelen löysä nahka ei toivottava.

KÄPÄLÄT:
Tiiviit, kiinteät ja pyöreät. Päkiät vahvat ja paksut.

HÄNTÄ:
Matalalle kiinnittynyt, ei yli selkälinjan nouseva. Hapsuinen ja eloisasti liikkuva. Tavallisesti typistetty.

LIIKKEET:
Täysin omanlaisensa. Eturaajat heilahtavat suorina lavoista eteen heittäen käpäliä pitkälle vapaasti ja vaivattomasti. Kintereet liikkuvat pitkälle rungon alle eturaajojen suuntaisesti. Hitaassa liikkeessä tasa-astunta usein tyypillistä.

KARVAPEITE:
Tiivis, suora ja säältä suojaava, ei koskaan karkea. Korvat, runko ja raajat kohtuullisen hapsuiset.

VÄRI:
Maksavalkoinen, mustavalkoinen tai jompi kumpi näistä väreistä tan-merkein.

KOKO:
Keskimääräinen korkeus 51 cm.